top of page

MULTIFOKALNE NAOČARE

JEDNE NAOČARE ZA SVE UDALJENOSTI!

 

Potrebne su Vam multifokalne naočare ukoliko barem na jedno od sledećih pitanja odgovorite sa da:

 • Koristite li naočare za čitanje?

 • Trebaju li Vam naočare i za gledanje na daljinu?

 • Da li želite da vidite i ekran računara i srednje udaljenosti?

 • Skidate li naočare za čitanje da bi pogledali u daljinu ili virite preko njih?

 • Imate li više naočara s različitim dioptrijama (za različite prilike i  udaljenosti) i neprestano ih menjate?

Ukoliko koristite multifokalne naočare, nećete više morati da nosite sa sobom više pari naočara sa staklima različite dioptrijske jačine, za različite situacije i udaljenosti. Zaboravite na neprestano traženje i menjanje naočara -multifokalne naočare imaju dioptrije za sve udaljenosti.

PROGRESIVNE NAOČARE

 

Multifokalne progresivne naočare mogu biti i fotosenzibilne ili sunčane i mogu imati na sebi sve vrste antirefleksnih slojeva, uključujući i sloj za zaštitu od plave svetlosti.

Vrste multifokalnih dioptrijskih stakala

 

Multifokalna stakla poseduju korektivne mogućnosti za različite potrebe vida zavisno od vašeg životnog stilu, zanimanja ili od toga koliko često menjate fokus s udaljenih objekata, na srednju udaljenost ili blizinu.

 

Pored izbora dizajna i širine pojedinih zona na multifokalnom staklu prema potrebama korisnika, dodatna udobnost pri gledanju postiže se individualizacijom – merenjem parametara okvira i anatomskih karakteristika nosioca.

 

Prilikom izrade stakala u obzir se uzimaju:

 1. željena visina progresivne zone,

 2. razmak zenica svakog oka posebno,

 3. udaljenost stakla od oka, 

 4. nagib dioptrijskog okvira prema licu, 

 5. zakrivljenost dioptrijskog okvira, 

 6. visina svake zenice posebno.

 

Svojim izuzetnim optičkim svojstvima i jednostavnošću adaptacije uz individualni pristup, gde se multifokalna stakla proizvode prema karakteristikama posebno izmerenim za svakog korisnika, multifokalne naočare predstavljaju najkompletniji odgovor profesionalnim i hobi zahtevima ljudi srednjeg životnog doba.

Progresivne naočare za vozače

Vreme za volanom traži punu pažnju vozača i oštar vid na svim udaljenostima (unutrašnji i spoljnji retrovizori, upravljačka ploča, GPS...).

Svi ti detalji su na različitim udaljenostima, traže naizmeničnu i brzu promenu pogleda i zahtevaju različitu dioptriju. Pravi podvig za dalekovidost!

 

Progresivne naočare za vozače su dostupne u dve verzije :

 • s posebnim filterom i antirefleksnim slojem - kombinacija koja uklanja svaku refleksiju i danju i noću, poboljšava kontrast i percepciju boja.

 • polarizovani filter kombinovan s posebnom braon bojom. Kontrast, percepcija boja, blokiranje bleštavila i refleksije.

Naočare i za ekran računara i za čitanje

 

Ako koristite naočare s jednom dioptrijom, samo za čitanje ili samo za rad na računaru, naizmenično gledanje različitih udaljenosti nije baš praktično. Ako koristite standardne progresivne naočare možda niste baš zadovoljni položajem glave ili širinom vidnog polja za čitanje ili računar?

 

U oba slučaja imamo rešenje za Vaš problem: naočare za ekran računara i radni prostor.

 

Ova stakla nude dioptriju za jasno čitanje i široko vidno polje na blizinu, a u gornjem delu široko vidno polje za rad na računaru. Pogled dalje od računara s ovim staklima ne daje dobru oštrinu. Dizajnirane su za osobe koje većinu svog radnog vremena čitaju i rade na računaru.

bottom of page