top of page

MEKA KONTAKTNA SOČIVA

Dnevna meka kontaktna sočiva 

 

Namenjena su za nošenje tokom jednoga dana. Ujutro se stave, nose se celog dana i pred spavanje bacaju, jednostavno i najzdravije – svakog jutra se stavlja novi sterilni par, izbegnute su komplikacije koje mogu da nastanu od depozita nakupljenih na površini sočiva u toku dugotrajnijeg nošenja istih sočiva. Najbolja su sa stanovišta očuvanja zdravlja vaših očiju i najjednostavnija - nema dnevnog čišćenja.

Mesečna meka kontaktna sočiva 

 

zahtevaju svakodnevno dezinfikovanje, čišćenje tečnostima za meka kontaktna. Sočiva se stavljaju ujutro i skidaju uveče. 

meka kontaktna sociva Optik profesional

U ponudi imamo širok asortiman mekih sočiva, najpoznatijih svetskih proizvođača.

Godišnja meka kontaktna sočiva 

 

Uz svakodnevno održavanje i kontrolu kontaktologa  većinom traju 6-12 meseci.   U današnje vreme se ne preporučuju zbog povišene opasnosti od skupljanja neželjenih naslaga na površini sočiva. Samo za specijalne slučajeve, gde se nose kao sočiva za planiranu zamenu (npr. tromesečna).

Multifokalna meka kontaktna sočiva 

 

Multifokalna meka sočiva su mesečna kontaktna sočiva za korekciju prezbiopije i predstavljaju izuzetnu alternativu multifokalnim naočarima. 

Torična meka kontaktna sočiva 

 

Astigmatizam se može korigovati mekim ili polutvrdim kontaktnim sočivima.

Kad je astigmatizam nizak, koriguje se sfernim mekim kontaktnim sočivom, ali uglavnom se koriguje mekim toričnim kontaktnim sočivima.

Sočiva u boji

 

Sočiva u boji mogu biti sa dioptrijom ili bez. Daju izuzetan efekat prirodne promene boje.

saveti za odrzavanje sociva OP.png
bottom of page