top of page

SPECIJALNA STAKLA ZA VOŽNJU

Bezbednost za vozače!

 

U vremenu Xenon i LED svetala specijalno dizajnirana stakla za vožnju postala su nužnost.

 

Uz pomoć  inovativne tehnologije, proizvedena su nova stakla za naočare kojim se drastično smanjuje 

nepovoljni efekt zaslepljivanja pri vožnji automobilom.

 

Vožnja noću manje je bezbedna upravo zbog smanjenja vidljivosti koja se dešava zbog zaslepljivanja farovima automobila koji nam dolaze u susret i ulične rasvete. Iako moderne tehnologije automobilskih svetala olakšavaju vožnju po noći, dobro osvetljenje uzrokuje neke nove probleme. Vozači osećaju da ih vozila koja im dolaze u susret zaslepljuju sve više, a ne sve manje kako dokazuju pojedine studije. 

 

Specijalno dizajnirana stakla za vožnju su stakla najnovije generacije. Ona se razlikuju od uobičajenih žuto ili narandžasto obojenih stakala, koja su odavno prisutna na tržištu, a koja iako smanjuju efekte zaslepljivanja, mogu još više oslabiti ograničen kontrastni vid -  kako pada mrak, vid gubi na oštrini jer funkcionišu samo određeni receptori mrežnjače.

31805121_s.jpg

Inovativna tehnološki usavršena stakla za vožnju, optimizovana su za vožnju noću, a prilagođena su i za nošenje tokom celog dana. Osiguravaju odličan vid noću bez zaslepljivanja, zahvaljujući sofisticiranom nizu od osam antirefleksnih slojeva. 

 

Slojevi naneseni na staklo nisu izvedeni folijama, nego posebnom metodom termičkog naparivanja različitih metalnih odnosno silicijumskih oksida. Stakla su blago tonirana, antirefleksni slojevi su u diskretnoj zlatnoj boji. 

 

Specijalna stakla za vožnju izrađuju se kao monofokalna ili multifokalna, tj. kao stakla sa bilo kojom potrebnom dioptrijskom jačinom i dizajnom potrebnim za korekciju vida.

bottom of page